Probiotica kopen

Koop hier de beste probiotica die perfect passen bij jouw wensen…

Zo kies je

Binnen een paar tellen weet je welke je moet hebben…

Z

Voor 21:00 uur besteld, vandaag verzonden

Z

Gratis retourneren

Z

Gratis ruilen

Home » Probiotica

Wat is probiotica?

Probiotica zijn levende micro-organismen, meestal bacteriën en soms gisten, die super veel voordelen voor je gezondheid bieden als je ze inneemt. Probiotica zijn natuurlijk vooral bekend vanwege hun positieve effecten op de darmfunctie en de gezondheid van je darmen, maar het gaat nog veel verder dan dat en wat dat allemaal precies is, ontdek je hier.

probiotica kopen

Waar is probiotica allemaal goed voor?

Probiotica is goed voor je gezondheid. De belangrijkste voordelen van probiotica zijn:

  1. Verbeteren darmfunctie
  2. Verbeteren immuunsysteem
  3. Verbeteren spijsvertering
  4. Versterken van je huid
  5. Afvallen

Probiotica zijn echt de superhelden van je darmen! Ze helpen de balans in je buik te herstellen, vooral na een antibioticakuur. Handig, toch? Ze kunnen ook diarree aanpakken, vooral als die door antibiotica of infecties komt. Heb je last van prikkelbare darm syndroom (PDS) of vervelende darmziekten zoals colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn? Probiotica kunnen je klachten verlichten.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Ze boosten namelijk ook je immuunsysteem door de productie van antilichamen te stimuleren. Hierdoor kun je minder vaak verkouden worden en blijven luchtweginfecties op afstand. Ze helpen ook bij je spijsvertering door voedingsstoffen beter af te breken en op te nemen. En als je moeite hebt met lactose kan dit supplement die klachten ook helpen verminderen.

En voor de dames niet onbelangrijk. Probiotica kunnen helpen bij het voorkomen van vaginale infecties en urineweginfecties. Ook voor je huid doen ze wonderen; ze kunnen bijdragen aan het verminderen van eczeem en acne. Zelfs je hersenen en stemming kunnen een boost krijgen, want een gezonde darmflora betekent minder stress en angst. 

Wil je afvallen of buikvet verminderen? Sommige probiotische stammen kunnen daarbij helpen. En als je last hebt van allergieën zoals eczeem bij kinderen of hooikoorts, kunnen ze je klachten verminderen. 

Onthoud wel: de effectiviteit van probiotica hangt af van de specifieke stam en jouw persoonlijke gezondheid. Dus het is altijd slim om even met een arts te checken welke probiotica het beste voor jou zijn. Happy gut, happy life!

Wanneer kun je het beste probiotica kopen?

Je kunt het beste probiotica kopen als je jouw darmflora wil verbeteren. Bijvoorbeeld als je diarree hebt, maar ook als je door een sterkere darmfunctie je immuunsysteem wil verbeteren. Daarnaast helpt het bij afvallen en koop je ook probiotica als je een gavere huid wil.

Welke probiotica is het beste?

Zoals altijd hangt het echt af van wat je wensen of doelen zijn om te bepalen welke probiotica het beste is, maar de meeste mensen nemen het voor een betere darmflora en dan zijn lactobacillus- en bifidobacterium-stammen zoals Lactobacillus rhamnosus en Bifidobacterium longum het beste.

Bij prikkelbare darm syndroom (PDS) kan Bifidobacterium infantis helpen. Saccharomyces boulardii is nuttig bij het voorkomen van antibiotica-geassocieerde diarree. Lactobacillus reuteri kan gunstig zijn voor mondgezondheid en het immuunsysteem. Voor vaginale gezondheid worden vaak Lactobacillus rhamnosus en Lactobacillus reuteri aanbevolen.

probiotica

Kun je zomaar probiotica nemen?

Probiotica is over het algemeen niet een heel heftig supplement hoor en kan je dus prima zomaar nemen als je gezond bent. Als je kampt met gezondheidsproblemen en medicijnen neemt, dan moet je wat voorzichtiger zijn, omdat het gezondheidsproblemen kan verergeren of juist van extra invloed kan zijn op je darmen als je daar al problemen mee hebt.

Heb je al medicatie? Vraag dan sowieso even je specialist om advies. Die vertelt je binnen no time of het botst of niet.

Welke probiotica werkt echt?

Lactobacillus rhamnosus GG is goed onderzocht en werkt echt als probiotica bij het voorkomen van antibiotica-geassocieerde diarree en het verminderen van symptomen van prikkelbare darm syndroom (PDS).

Bifidobacterium infantis als probiotica werkt echt bij het verlichten van PDS-symptomen zoals buikpijn en opgeblazen gevoel. Saccharomyces boulardii is op zijn beurt weer goed voor het voorkomen van reizigersdiarree en het behandelen van acute diarree. Lactobacillus reuteri kan bijdragen aan mondgezondheid en het verminderen van ontsteking van je tandvlees. 

Let er overigens natuurlijk wel echt op dat je voor probiotica gaat met deze bewezen stammen en in voldoende hoeveelheden (CFU’s) om perfect te kunnen profiteren van de voordelen voor je gezondheid.

Is een probioticum slikken gezond?

Probiotica slikken is super gezond voor je als je bijvoorbeeld darmklachten hebt. Het kan namelijk oprecht helpen om dit tegen te gaan of te stoppen. Maar hoewel deze supplementen innemen gezond voor je is als je klachten hebt, is het niet per se zo dat het ook goed voor je is als je gewoon helemaal gezond bent. Het lijkt er daarom op dat het niet nodig is om preventief en daarmee je hele leven dagelijks probiotica te slikken om gezonder te worden als je dat al bent.

Wanneer moet je probiotica innemen?

Je moet probiotica innemen op een lege maag. Jouw maagsappen slopen namelijk de bacteriën en als je maag leeg is, zijn er minder spijsverteringssappen aanwezig. Omdat je maag leeg is, reizen de ze korter door je maag en hebben ze dus meer effect.

Waarom een probioticum voor het slapengaan?

Het liefst neem je probiotica voor het slapengaan op een lege, nuchtere maag. Als je namelijk niks gegeten hebt, is je maag leeg en zijn er minder sappen aanwezig die de bacterien in de probiotica doden. Daardoor komt het grootste gedeelte levend in je darmen als je het voor het slapengaan inneemt en minstens twee uur niks hebt gegeten.

Wat zijn de bijwerkingen van probiotica?

Probiotica zijn supergezond, maar ze kunnen soms een paar gekke bijwerkingen hebben. Denk aan een beetje opgeblazen gevoel of extra scheetjes in de eerste dagen. Geen stress, dit gaat meestal vanzelf over terwijl je darmen wennen aan de nieuwe good guys. Als je een zwak immuunsysteem hebt of serieuze darmproblemen, wees dan wel een beetje voorzichtig. Begin rustig aan en kijk hoe je lijf reageert. En hey, als je twijfelt, vraag gewoon even je huisarts om advies. Gezondheid eerst, toch? Let’s keep those tummies happy!

In welke voeding zit het meeste probiotica?

Wil je je buik blij maken met wat extra probiotica? Dan moet je zeker deze voedingsmiddelen proberen. De meeste probiotica zit in yoghurt. Dat  is een klassieker en supermakkelijk te vinden bij je supermarkt natuurlijk. 

Kies wel voor een variant met ‘live and active cultures’ op het label. Kefir, een soort drinkbare yoghurt, zit ook boordevol probiotica. Zuurkool en kimchi zijn gefermenteerde groenten die je darmen een boost geven. Misopasta, vaak gebruikt in Japanse soep, is een andere geweldige bron. En dan heb je nog kombucha, een funky gefermenteerde thee die steeds populairder wordt. Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen lekker, maar ook supergoed voor de gezondheid van je darmen.

Is yoghurt ook probiotica?

In yoghurt zit probiotica. Eigenlijk in alle zuivel, maar reguliere yoghurt en kwark bevatten bacteriën die de aanval van maagzuur niet verdragen en daarom niet tot de probiotica horen.

Hoe lang niet eten na probiotica?

Als je probiotica neemt, moet je tot minimaal een half uur daarna niks eten. Dat komt omdat je wil dat zoveel mogelijk bacterien je darmen bereiken en niet in je maag al worden gedood door het maagzuur. Dat gebeurt wel als je ze na het eten inneemt of als je te snel na het innemen wat eet.